Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@00:06:10 GMT

آغاز فصل جدید کاوش‌ها در قلعه ۸۰۰ ساله اوجان

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۷۸۷۲

آغاز فصل جدید کاوش‌ها در قلعه ۸۰۰ ساله اوجان

به گزارش شنبه ایرنا، قلعه تاریخی «اوجان» تنها نماد باقی مانده از شهر مدفون شده «اوجان»، یادگار  ایلخانیان در شهرستان بستان آباد است.

قلعه تاریخی «اوجان» سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی - صنایع دستی و گردشگری به عنوان پایگاه ملی ثبت شد.

این کاوش‌ها که با همکاری دانشگاه تهران و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام می‌شود، تاکنون طی پنج فصل به رهاسازی و آزادسازی اطراف قلعه منجر شده و فصل ششم کاوش‌ها در داخل قلعه نیز آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت این مرحله از کاوش‌ها با مراحل قبلی، حضور دانشجویان باستان شناسی دانشگاه تهران و برگزاری دوره‌های عملی برای آنان در این قلعه تاریخی است.

شهر اوجان یکی از شهرهای آذربایجان در دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول بوده که در حیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است، به‌طوری که غازان خان، پادشاه مغول در دوره ایلخانی در این شهر ساخت و سازهایی انجام داده و آن را «دارالاسلام» نامیده است.

محوطه بزرگ تاریخی اوجان در جنوب شهر بستان‌آباد فعلی در غرب روستای اشرف آباد و در ساحل شرقی رودخانه «اوجان چای» و در مرکز چمن اوجان واقع‌ شده بود که در پی حوادث مختلف از جمله زلزله و جنگ‌های مختلف در حال حاضر از این شهر مهم آثار اندکی به‌جای مانده است.

شهر تاریخی «اوجان» در ۶۰ کیلومتری شرق تبریز از جمله نمادهای تمدنی سلجوقیان و ایلخانان مغول در حوزه معماری ایران زمین است که فصل جدیدی از کاوش های باستان شناختی برای بیرون آوردن آن از دل خاک در حال انجام است.

«اوجان» در زمان ایلخانان مغول، پایتخت ییلاقی سلاطین و امیران مغول بود، به طوری که در فصولی از سال، سلاطین، خاتون ها و شاهزادگان مغولی در این شهر استقرار می یافتند و چمنزار های اطراف شهر محل اتراق، مشق سپاهیان و نیز چراگاه احشام دولتی بود.

حال بعد از گذشته نزدیک به ۸۰۰ سال از آن تاریخ، باستان‌شناسان در تلاش هستند تا داده‌های جدید حاصل از پژوهش میدانی و بررسی‌های باستان‌شناختی در شهر تاریخی «اوجان» را با منابع مکتوب دوره ایلخانی مورد سنجش قرار دهند و یک گام دیگر برای معرفی این شهر بزرگ اسلامی بردارند. 

برچسب‌ها بستان آباد آذربایجان شرقی میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بستان آباد آذربایجان شرقی میراث فرهنگی بستان آباد آذربایجان شرقی میراث فرهنگی کاوش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۷۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلعه‌نویی به دلیل مشغله کاری، سمینار AFC را از دست داد

سرمربی تیم ملی کشورمان با وجود دعوت AFC راهی مالزی نشد.

به گزارش فارس، سمینار 3 روزه کنفدراسیون فوتبال آسیا با حضور مدیران و مربیان برتر قاره از امروز در کوالالامپور مالزی، مقر AFC آغاز شد که مجید جلالی، مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان هم در آن حاضر شده است.

در شرایطی که سایت فدراسیون فوتبال پیش از این اعلام کرده بود امیر قلعه‌نویی هم قرار است با دعوت AFC در این سمینار شرکت کند، اما او به دلیل برخی مسائل کاری قید این سفر را زد.

قلعه‌نویی و دستیارانش این روزها در ساختمان پک مشغول ارزیابی بازی‌های لیگ برتر و بازیکنان لژیونر جهت برنامه‌ریزی برای اردوی آتی تیم ملی هستند که قرار است از 12 خرداد برای برگزاری دیدارهای پایانی دور دوم مقدماتی جام جهانی 2026 مقابل هنگ کنگ و ازبکستان برگزار شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قلعه‌نویی به دلیل مشغله کاری، سمینار AFC را از دست داد
  • بهترین فصل نوراللهی تقدیم به قلعه‌نویی
  • آغاز کار رویداد صدرا در دانشگاه آزاد خرم‌آباد با حضور ۳۰ واحد تولیدی
  • آغاز مجدد پروژه راهسازی کمربندی قلعه نو
  • آزمون: بازی با ژاپن شیرین‌ترین برد فوتبالی‌ام بود
  • (تصاویر) قلعه‌ای در ایران قدیمی‌ترین بانک جهان است
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • عملیات اجرایی پروژه کمربندی قلعه‌نو آغاز شد